9-1-1 S05E15 (2018)

9-1-1 S05E15 Další název

Záchranáři L. A. S05E15 5/15

Uložil
lordek
2
Dát hlas překladateli Dát hlas uloženo: 7.6.2022 rok: 2018
StaženoTento měsíc: 0 Celkem: 124 Naposledy: 6.2.2024
Další infoPočet CD: 1Velikost: 66 097 B typ titulků: srt FPS: 23,976
Verze pro 9-1-1.s05e15.720p.web.h264-cakes Další verze
Náhled zobrazit náhled
Poznámka
Sedí na verze:
9-1-1.S05E15.1080p.WEB.H264-CAKES
9-1-1.S05E15.720p.WEB.H264-CAKES
9-1-1.S05E15.WEB.x264-TORRENTGALAXY

Poznámky/vysvětlivky/informace
Tohle byla velice emotivní epizoda a taky krásná radost překládat.

La-La Land- La La Land byl celý natočen v Los Angeles a jeho okolí. Film je nádhernou poctou světovému hlavnímu městu zábavy a je plný odkazů na klasické filmy, díky kterým byl skvělý.
PJ(Personál Joke) (Internetový slang)-Osobní vtip/žert.-Je to internetový slang ve zkratce který se používá často mezi streamery či influencery nebo herci.
G5-Gulfstream V (model GV, vyslovováno G-pětka)-je velké obchodní proudové letadlo s dlouhým doletem vyrobené společností Gulfstream Aerospace, odvozené z předchozího Gulfstream IV. Letí až Mach 0,885 (508 kn; 940 km/h), až 51 000 stop (16 000 m) a má dosah 6 500 nmi (12 000 km).
Gourmet du jour(francouzský výraz)-gurmán dne- gourmet du jour- https://janssensfinefoods.com/shop-janssens/chefs-gourmet-du-jour/
JK(just kidding)-Internetový slang infuencerů a streamerů.
Brentwood-Brentwood je předměstská čtvrť v oblasti Westside města Los Angeles.
Getty- zkrátka pro get teletype, je unixový program běžící na hostitelském počítači, který spravuje fyzické nebo virtuální terminály. Když detekuje připojení, výzvě k zadání uživatelského jména a spustí program přihlášení k ověření uživatele.
Saline-Fyziologický roztok, také označován jako F1/1, je 0,9% vodný roztok chloridu sodného, t.j. 1 litr obsahuje 9 g NaCl. Jedná se o roztok isotonický, tj. se stejnou osmolaritou s krevní plazmou. Fyziologický roztok se využívá převážně v medicíně
FOMO-slang(fear of missing out)- Je to termín, který se používá k popisu úzkosti z promeškání příležitostí. Obvykle jsou pocity FOMO doprovázeny myšlenkou, že někdo jiný (přátelé, rodina nebo spolupracovníci) se účastní příležitosti, o kterou přicházíte.
Camera roll(nepřeložitelné je možno použít galerie)- je aplikace, kde jsou vaše fotografie uloženy lokálně na vašem zařízení Apple. Camera Roll je jedna z nejjednodušších a nejjednodušších aplikací pro práci při fotografování pomocí zařízení iOS.
Flip-book-je brožura se sérií obrázků, které se velmi postupně mění z jedné stránky na druhou, takže když jsou stránky prohlíženy v rychlém sledu, obrázky vypadají jako animované simulací pohybu nebo nějakým jiným změna.
USC(University of Southern California)-je soukromá výzkumná univerzita v Los Angeles v Kalifornii.
Scallions pancake(Chinese Scallions pancake)- známá také jako palačinka ze zelené cibule nebo Congyoubing je jedním z nejznámějších a tradičních čínských pouličních jídel a ideální čínskou snídaní.
Bagel- (z německého ein Bagel, také psáno Beigel [begl], podle židovského bejgl či bajgl) je rohlíkový produkt z pšeničného těsta. Vyvinula ho židovská komunita v Krakově v Polsku v roce 1610. Bývá tradičně ručně tvarován do podoby hladkého prstence, který se vejde do dlaně.
Dextrokardie- je vrozeně anomální poloha srdce, při níž je jeho převážná část umístěna v pravém hemitoraxu a hlavní osa (base-apex) směřuje doprava. Dochází k ní vývojovou poruchou srdeční kličky. Jde o vzácnou anomálií s frekvencí cca 1:10 000 případů
Žilní Distenze(krční)- Žilní distenze nastává, když žíly bobtnají, protože skrze ně prochází větší objem krve, než by mělo být. Existuje řada důvodů, proč se mohou žíly a tepny rozšířit, a jednou z vážnějších příčin je srdeční onemocnění.
Beck's triad(nepřeložitelný termín)- je soubor tří kardiovaskulárních příznaků, které indikují srdeční tamponádu. Tyto tři znaky dostaly své jméno od amerického kardiotorakálního chirurga Dr. Clauda Bečka v roce 1935.
Srdeční tamponáda- je situace, kdy tekutina v perikardu neumožňuje dostatečné naplnění srdečních komor. Důsledkem je akutní, smrtelně nebezpečný stav, který vede k selhání srdce jako pumpy dramatický klesá srdeční výdej.
Sinusový rytmus- Když se srdeční rytmus zpomalí (bradyarytmie) nebo zrychlí (tachyarytmie)či ztratí trvale svou pravidelnost, mluvíme zde o arytmii. Srdce se normálně stahuje asi 60 - 100krát za minutu, přičemž elektrické podráždění síní předchází aktivaci komor. Tento normální rytmus se nazývá sinusovým rytmem.
Time(čas/časopis)- Time (stylizovaný všemi velkými písmeny) je americký zpravodajský časopis a zpravodajský web vydávaný a sídlící v New Yorku. Téměř století vycházel týdně, ale od března 2020 přešel na každý druhý týden.
Pěnice pokřovní-Pěnice pokřovní (Sylvia curruca) je malý zpěvný pták z čeledi pěnicovitých (Sylviidae).
80feet(80 stop)-24,38 metrů.
a nice early bird special somewhere(je to americké synonum slova pro náš výraz ranní ptáče dál doskáče). Trochu objasnění z americké literatury.
znamená, že je dobré vstávat brzy a dostat se někam dříve než ostatní. Speciální akce pro ranní ptáky podobné výprodeji v Portlandu z roku 1904 se staly populárními ve 30. letech 20. století, kdy téměř vždy odkazovaly na speciální výprodeje konané během prvních hodin po otevření obchodu.
Marchind band(pochodová kapela)- je skupina instrumentálních hudebníků, kteří vystupují za pochodu, často za účelem zábavy nebo soutěže.
Bake sale(Venda de bolos)- Prodej pečiva, také známý jako prodej dortů nebo stánek s dortem, je činnost zaměřená na získávání finančních prostředků, při které se prodává pečivo, jako jsou koblihy, koláčky a sušenky
Družstevní záložna-Družstevní záložny jsou jedinečné, protože jsou vlastněny členy. Vložením peněz na účet družstevní záložny se stáváte majitelem-členem družstevní záložny. Jste zákazník i majitel. Družstevní záložna používá peníze, které vy a ostatní členové vložíte, k poskytování půjček ostatním členům družstevní záložny, podobně jako banka
Citizen's arrest-Zatčení občana je zatčení provedené soukromým občanem - tj. Osobou, která nejedná jako přísežný úředník činný v trestním řízení. V jurisdikcích obecného práva se praxe datuje do středověké Anglie.

Děkuji za podporu.


IMDB.com

Trailer 9-1-1 S05E15

Titulky 9-1-1 S05E15 ke stažení

9-1-1 S05E15
66 097 B
Stáhnout v ZIP 9-1-1 S05E15
Seznam ostatních dílů TV seriálu 9-1-1 (sezóna 5)
Stáhnout všechny epizody najednou z prémiového serveru

Historie 9-1-1 S05E15

Zatím žádná historie ani nové verze těchto titulků

RECENZE 9-1-1 S05E15

10.6.2022 6:27 buldina odpovědět
bez fotografie
Děkuji
8.6.2022 8:30 leganza3 Prémiový uživatel odpovědět
bez fotografie
Vďaka sedia aj na 9-1-1.S05E15.WEB.x264-TORRENTGALAXY
8.6.2022 6:46 sisulienka odpovědět
bez fotografie
vďaka

Příspěvek:
Můžete připojit přílohu do velikosti 1 MB